September 1, 2023

Bruxism

Škřipání zubů - bruxismus

Bruxismus, také známý jako škřipání zubů, je stav, kdy člověk nevědomky skřipe a tře o sebe zuby, nejčastěji v noci. Tento stav může být způsoben stresem, úzkostí, nebo dokonce špatnou polohou zubů. 

Bruxismus může mít negativní dopad na vaše zuby a dásně. Časté škřipání zubů může vést k opotřebení zubní skloviny, což může způsobit citlivost zubů a dokonce i zubní kaz. Také může způsobovat bolesti v oblasti čelistí a hlavy.

Pokud si myslíte, že trpíte bruxismem, můžete se poradit se svým zubařem. Existuje několik způsobů, jak tento stav léčit. V naši klinice umíme si s bruxismem poradit a pomoct Vám.

Je důležité bruxismus řešit co nejdříve, aby se minimalizovaly jeho negativní dopady na vaše zuby a celkové zdraví. Pokud máte podezření, že trpíte bruxismem, neváhejte se poradit se svým zubařem a najděte řešení, které vám pomůže získat zpět zdravý a krásný úsměv.

 

bruxismus

Potřebujete kvalitní zubní péči? Navštivte naši ordinaci v Praze. Naše zkušené a přátelské zubaře vám poskytnou nejlepší péči pro vaše zuby.

Quick Contact

Address

Jablonecká 712, 190 00 Praha 9 – Prosek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Address

Jablonecká 712, 190 00 Praha 9 – Prosek